Trimite e-mail | Printeaza
Economie
17.12.2013

Guvernul salută deschiderea completă a pieţei Uniunii Europene pentru vinurile produse în Republica Moldova, începând cu 1 ianuarie 2014

Guvernul salută deschiderea completă a pieţei Uniunii Europene pentru vinurile produse în Republica Moldova, începând cu 1 ianuarie 2014

„Apreciez mult faptul că vinificatorii din ţara noastră vor putea să exporte în Uniunea Europeană vinuri scutite de taxe, fără a mai fi necesar să solicite autorizaţii de la Camera de Licenţiere pentru valorificarea cotelor", afirmă Prim-ministrul Iurie Leancă.

Potrivit Prim-ministrului, decizia aprobată ieri prin vot unanim de Consiliul de Miniştri, într-un termen record pentru instituţiile UE, reconfirmă sprijinul şi interesul partenerilor europeni faţă de dezvoltarea şi aprofundarea cooperării economice dintre Moldova şi Uniunea Europeană.

Amintim că la data de 25 septembrie 2013, Comisia Europeană a propus Parlamentului European și Consiliului UE modificarea Preferințelor Comerciale Autonome, astfel încât importurile UE de vinuri moldovenești să fie complet liberalizate.

DCFTA prevede liberalizarea completă, fără restricții, a pieței UE pentru importurile de vin din Republica Moldova și revocă regimul actual de Preferințe Comerciale Autonome, care prevede o cotă de 240.000 de hectolitri de vin pe an.

Astfel, vinurile produse în Republica Moldova, vor putea fi exportate fără restricții pe piața comunitară, începând cu 1 ianuarie 2014, informează Biroul comunicare şi relaţii cu presa al Guvernului.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus