Trimite e-mail | Printeaza
Politic
16.12.2013

Moldova ar putea deschide o reprezentanţă diplomatică la Tokyo

Moldova ar putea deschide o reprezentanţă diplomatică la Tokyo

Viceministrul Afacerilor Externe şi Integrării Europene, Iulian Groza, a avut astăzi, 16 decembrie 2013, o întrevedere cu Norio Maruyama, Ambasador, Reprezentant Special pentru relaţii cu ţările GUAM, Consilier al Biroului pentru Afaceri Europene din cadrul Ministerului Afacerilor Externe al Japoniei.

În cadrul consultărilor, părţile au discutat despre stadiul actual al relaţiilor politice şi economice bilaterale, abordând, inclusiv, mersul reformelor interne care au drept obiectiv atragerea investiţiilor străine, cooperarea regională şi în cadrul organizaţiilor internaţionale, precum şi alte subiecte de interes comun. Totodată, oficialii au pledat pentru intensificarea conlucrării în formatul structurilor regionale, precum Grupul de la Vîşegrad (V4) + Parteneriatul Estic + Japonia şi GUAM + Japonia.

Viceministrul Iulian Groza a exprimat gratitudine Guvernului nipon pentru asistenţa tehnică şi financiară substanţială, în special, în domeniul agricol şi medical.

Potrivit MAEIE, părţile şi-au confirmat disponibilitatea de a efectua un schimb de vizite la nivel înalt pe parcursul anului 2014. Tot în cadrul discuţiilor de astăzi, a fost menţionat interesul părţii moldoveneşti de a institui, în viitorul apropiat, o reprezentanţă diplomatică a Republicii Moldova la Tokyo.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus