Link direct catre: https://www.interlic.mdhttp://www.interlic.md/2013-12-16/60-de-mii-de-euro-au-fost-colecta-i-in-cadrul-concertului-de-caritate-din-viena-la-care-a-participat-32719.html
Data: Dec 16, 2013 (17:01)

60 de mii de euro au fost colectați în cadrul concertului de caritate din Viena, la care a participat Prim-ministrul Iurie Leancă

La spectacolul de binefacere, care a avut loc duminică, 15 decembrie 2013,  la  Palatul Ferstel din Viena, au mai participat Președintele Austriei, Heinz Fisher, Prim-vicepreşedintele Parlamentului austriac, Ihrem Kopf, dar și miniștrii austrieci ai Agriculturii și pe Probleme Sociale, fostul Cancelar Alfred Gusenbauer, și alți doi ex-Vicecancelari ai Austriei. Totodată, au fost prezenți conducătorii celor mai mari companii austriece.

Concertul a fost susţinut de Orchestra Companiei publice austriece de Radio si TV - ORF. Valentina NaforniȚă, care a deschis faimosul Bal Vienez, a interpretat o arie din opera Don Giovanni. La concertul de caritate a evoluat și soțul său - baritonul Mihai Dogotari.

În total, la spectacolul care s-a desfășurat sub patronajul Prim-ministrului Iurie Leancă și al Președintelui Austriei, Heinz Fisher, a fost colectată suma de 60 de mii de euro. Toți banii vor veni în Republica Moldova pentru copiii din familiile nevoiașe și persoanele în etate aflate în dificultate. Concertul de binefacere a fost organizat de Asociația Concordia Moldova.

Premierul Iurie Leancă i-a mulțumit Asociației pentru inițiativa prin care nu doar vor fi ajutate persoanele nevoiaşe, dar care promovează Republica Moldova, prezenţa Valentinei Naforniţă la concert fiind un exemplu al talentului şi potenţialului ţării noastre. 

Șeful Guvernului de la Chișinău l-a invitat pe Preşedintele Austiriei să viziteze la anul Moldova, într-o primă vizită bilaterală la acest nivel, inviţatie acceptată de șeful statului austriac, anunță un comunicat al Executivului.