Trimite e-mail | Printeaza
Diverse
14.12.2013

Doi poliţişti reţinuţi pentru acte de corupţie

Procuratura Anticorupţie cu suportul Serviciului securitate internă al MAI i-au reţinut în flagrant pe doi poliţişti, bănuiţi de comiterea actelor de corupţie.

Astfel, în seara zilei de ieri, în biroul său de serviciu, a fost reţinut un ofiţer de urmărire penală din cadrul Direcţiei poliţie a municipiului Chişinău, care ar fi pretins şi primit 600 de euro de la un cetăţean. În schimbul acestei sume, poliţistul urma să adopte o hotărîre favorabilă în procesul examinării materialelor privind comiterea unui accident rutier.

În celălalt caz, în calitate de bănuit figurează şeful Secţiei securitate publică din cadrul unui Inspectorat de Poliţie din Capitală care ar fi comis infracţiunea de abuz de putere. Poliţistul este bănuit de procurori că şi-ar fi determinat subalternul să nu înregistreze un caz de consum şi păstrare a substanţelor narcotice, comis de către vecinul său.

Cauzele penale pe numele poliţiştilor sunt instrumentate de Procuratura Anticorupţie, bănuiţii fiind plasaţi în Izolatorul CNA, informează Serviciul de presă al Procuraturii Generale.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus