Trimite e-mail | Printeaza
Economie
13.12.2013

Ministerul Economiei lansează Reţeaua Incubatoarelor de Afaceri din Republica Moldova

Ministerul Economiei lansează Reţeaua Incubatoarelor de Afaceri din Republica Moldova

Ministerul Economiei va lansa, în parteneriat cu Organizația pentru Dezvoltarea Intreprinderilor Mici și Mijlocii (ODIMM) Rețeaua Incubatoarelor de Afaceri din Republica Moldova (RIAM). Evenimentul va avea loc la 16 decembrie 2013 și va include semnarea Acordulului de Asociere a Incubatoarelor de Afaceri în cadrul RIAM de conducătorii Incubatoarelor de Afaceri din raioanele Soroca, Ştefan Vodă, Leova, Rezina, Sângerei şi Dubăsari, care la moment găzduiesc 86 de întreprinderi.

Reţeaua Incubatoarelor de Afaceri din Moldova (RIAM) este o platformă de cooperare creată printr-o înţelegere benevolă a membrilor săi pentru a promova rolul Incubatoarelor de Afaceri în dezvoltarea economică și recunoașterea acestora la nivel național și internațional.

Asocierea Incubatoarelor în cadrul RIAM va oferi acestora posibilitatea de a implementa în comun şi cu eficienţă sporită proiecte şi programe de dezvoltare, de a face schimb de experienţă şi bune practici. RIAM va avea putere reprezentativă în negocierile cu statul şi alţi actori relevanţi de dezvoltare, va oferi suport și consultanţă Incubatoarelor de Afaceri privind soluţionarea diverselor problemelor.

Prin activitatea sa, RIAM va contribui la promovarea principiilor de incubare a afacerilor în rândul populaţiei şi în special a antreprenorilor începători, extinderea capacităţilor de dezvoltare a Incubatoarelor de Afaceri şi a rezidenţilor lor şi consolidarea capacităţii de absorbţie şi utilizare eficientă a fondurilor publice sau a donatorilor.

RIAM este o reţea deschisă pentru toate Incubatoarele de Afaceri din Moldova, companiile de consultanţă, donatori şi instituții de finanţare, organizaţii de suport în afaceri naționale și exteriorul țării, precum şi pentru persoane fizice cu o vastă experienţă  în domeniul antreprenorial.

Potrivit Ministerul Economiei, crearea Reţelei de Incubatoare de Afaceri în raioanele republicii, este una din priorităţile Guvernului RM de creare a infrastructurii de suport în afaceri adecvate necesităţilor mediului de afaceri, în deosebi din zonele rurale.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus