Trimite e-mail | Printeaza
Economie
12.12.2013

Uniunea Europeană oferă Moldovei 35 de milioane de euro pentru dezvoltarea afacerilor în zonele rurale

Uniunea Europeană oferă Moldovei 35 de milioane de euro pentru dezvoltarea afacerilor în zonele rurale

Moldova, Georgia şi Armenia vor beneficia de fonduri suplimentare de 87 de milioane de euro în cadrul programului de integrare şi cooperare a Parteneriatului Estic (EaPIC).

Banii sunt acordaţi după principiul „More for more“ („Mai mult pentru mai mult“), iar cele mai multe fonduri, 35 de milioane de euro, vor veni în Republica Moldova, cu scopul de a  contribui la creşterea oportunităţilor economice în zonele rurale. „În acest an, trei ţări ale Parteneriatului Estic au fost răsplătite pentru eforturile depuse în tranziţia spre democraţie şi angajamentul asumat faţă de valorile fundamentale.

Grantul adiţional înseamnă mai multă susţinere pentru reforme şi proiecte comune, care aduc beneficii concrete în viaţa cetăţenilor“, a declarat Stefan Füle, comisarul european pentru Extindere şi Politici de Vecinătate.

Lansat în 2012 , programul EaPIC oferă asistenţă financiară suplimentară ţărilor membre ale Parteneriatului Estic, care avansează pe calea reformei democraţiei şi a statului de drept.

Principiul „Mai mult pentru mai mult“, introdus în anul 2011, în urma revizuirii Politicii Europene de Vecinătate, susţine sprijinul condiţionat al UE, în dependenţă de progresele înregistrate de fiecare stat. Cu cât mai mult şi mai repede o ţară va progresa în reformele sale interne, cu atât mai mult suport va primi de la Uniunea Europeană, scrie Adevărul.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus