Link direct catre: https://www.interlic.mdhttp://www.interlic.md/2013-12-10/operatziune-comuna-cna-pa-sis-shi-dip-perchezitzii-la-penitenciarul-nr-9-intrun-dosar-de-coruptzie-32626.html
Data: Dec 10, 2013 (14:40)

Operaţiune comună CNA, PA, SIS şi DIP: Percheziţii la penitenciarul nr.9 într-un dosar de corupţie

Centrul Naţional Anticorupţie, în comun cu Procuratura Anticorupţie, Serviciul Informaţii şi Securitate şi Departamentul Instituţii penitenciară au desfăşurat astăzi acţiuni de urmărire penală la Penitenciarul nr.9. Operaţiunea a avut loc în cadrul unei cauze penale pornite pe faptul depăşirii atribuţiilor de serviciu de către angajaţii penitenciarului.

Astfel, obiect al investigaţiilor l-a constituit deplasarea nestingherită a unui deţinut în afara penitenciarului. Procurorii examinează versiunea că acesta ar fi beneficiat de un regim preferenţial de detenţie, asigurat de persoane din administraţia închisorii, fapt ce i-a permis să desfăşoare activitate de întreprinzător.  În dimineaţa acestei zile el a fost reţinut în biroul său de serviciu din Capitală.

Potrivit CNA, reţinutul îşi ispăşeşte pedeapsa pentru infracţiuni deosebit de grave, iar deplasarea acestuia fără escortă este interzisă prin art.216 al Codului de executare.

La această oră percheziţiile încă mai continuă, în acţiunile de urmărire penală fiind antrenate forţele speciale ale DIP şi CNA.