Link direct catre: https://www.interlic.mdhttp://www.interlic.md/2013-12-10/inspector-de-patrulare-rutiera-pe-banca-acuzatzilor-32618.html
Data: Dec 10, 2013 (10:42)

Inspector de patrulare rutieră pe banca acuzaţilor

Serviciul Nord al Procuraturii Anticorupţie a finalizat şi deferit justiţiei cauza penală de învinuire a unui inspector de patrulare rutieră din Bălţi.

Potrivit procurorilor, în decembrie 2012, poliţistul a ridicat în mod abuziv şi neîntemeiat permisul de conducere al unui taximetrist, fără a întocmi un proces verbal, aşa cum prevede legea.

În continuare, inspectorul a extorcat de la şofer 1500 de lei pentru a-i restitui permisul şi a nu-l trage la răspundere contravenţională pentru pretinsele încălcări ale regulilor de securitate  a circulaţiei rutiere.

În octombrie curent, inspectorul a fost reţinut în flagrant de procurorii şi ofiţerii anticorupţie imediat după primirea banilor.

Actualmente, inculpatul se află în arest la domiciliu.

Pentru corupere pasivă şi depăşirea atribuţiilor de serviciu, Codul penal prevede pedeapsa cu închisoarea de la 5 la 10 ani cu amendă în mărime de la 1000 la 3000 unităţi convenţionale cu privarea de dreptul de a ocupa anumite funcţii sau de a exercita o anumită activitate pe un termen de la 2 la 5 ani, potrivit Serviciului de presă al Procuraturii Generale.