Link direct catre: https://www.interlic.mdhttp://www.interlic.md/2013-12-10/igor-corman-a-participat-la-lansarea-volumelor-de-memorii-labirintul-destinului-semnate-de-mircea-sn-32622.html
Data: Dec 10, 2013 (14:26)

Igor Corman a participat la lansarea volumelor de memorii ”Labirintul destinului”, semnate de Mircea Snegur

Președintele Parlamentului Igor Corman a participat la lansarea volumelor de memorii ”Labirintul destinului”, semnate de primul Președinte al Republicii Moldova, Mircea Snegur.

La evenimentul de lansare, desfășurat la Academia de Științe a Moldovei, au participat Președintele Republicii Moldova, Nicolae Timofti, ex-Președinții țării Mircea Snegur și Petru Lucinschi, Președintele Academiei de Științe, Gheorghe Duca, politicieni, diplomați, academicieni, oameni de cultură și artă.

Igor Corman l-a felicitat pe Mircea Snegur pentru ideea de a publica memorii ce reflectă viața și activitatea primului președinte al țării. Președintele Parlamentului a apreciat munca enormă depusă de autor la scrierea celor șase volume din colecția ”Labirintul destinului”. ”Cred că și titlul lucrării este foarte sugestiv. Într-adevăr viața noastră este ca un labirint, niciodată nu știm unde ne aruncă soarta, deși ne place să credem că mergem tot timpul în linie dreaptă. Nu este un lucru ușor munca de președinte, trebuie să existe un echilibru sănătos între ceea ce înseamnă demnitate, interes național, ceea ce simțim și ceea ce spunea Bismarck «realpolitik»”, a menționat Președintele Parlamentului.

Speakerul este convins că volumele de memorii ”Labirintul destinului” vor fi citite cu interes de public, iar, peste ani, cele 4 426 de pagini ale lucrării vor servi în calitate de documente pentru istorici, atunci când vor dori să se informeze din prima sursă despre primii ani de independență a Republicii Moldova.

Președintele Parlamentului i-a dorit lui Mircea Snegur multă sănătate și inspirație, felicitându-l pentru rezultatele muncii sale, anunță un comunicat al Legislativului.