Trimite e-mail | Printeaza
Politic
09.12.2013

Vlad Filat a fost reales preşedintele PLDM

Vlad Filat a fost reales preşedintele PLDM

Ieri, 8 decembrie, la Congresul VI al Partidului Liberal Democrat din Moldova, Vlad Filat a fost reales în funcţia de preşedinte. Congresul s-a desfăşurat cu genericul „Înainte, nu înapoi. La congres au participat 4500 de membri de partid din partea tuturor organizaţiilor teritoriale, inclusiv 31 de deputaţi, 320 de primari, 15 preşedinţi de raioane, miniştri şi viceminiştri. De asemenea, la Congres au fost prezenţi peste 300 de invitaţi din ţară şi de peste hotare.
 
Vlad Filat a mulţumit pentru încrederea acordată şi a declarat că, de acum încolo, va munci şi mai mult, pornind de la responsabilitatea enormă pe care o implică funcţia sa. “Vom depune mai mult efort pentru a merge înainte. Vom iniţia o amplă campanie de informare cu privire la integrarea Republicii Moldova în Uniunea Europeană. Vom informa despre ce înseamnă această integrare, despre beneficii şi paşii care vor fi întreprinşi”, a spus Vlad Filat.
 
În discursul său în faţa delegaţilor, preşedintele PLDM a spus că, în cei şase ani de la constituire, PLDM a reuşit, în mare parte, să-şi atingă obiectivele propuse.
 
„Am un sentiment de mândrie şi satisfacţie că, în urma unei munci asidue, avem şi rezultate pe măsură. Dar asta înseamnă şi o responsabilitate imensă pe care ne-am asumat-o în faţa cetăţenilor.  Îndemn colegii să acţioneze la fel şi pe viitor, asigurându-i că PLDM va beneficia în continuare de sprijinul Europei pentru a transforma Moldova într-un stat liber, democratic, prosper şi european”, a menţionat liderul PLDM.
 
Vlad Filat a spus că alegerile parlamentare din 2014, vor fi decisive pentru viitorul european şi democratic al Republicii Moldova. „Noi trebuie nu doar să câştigăm alegerile următoare – noi suntem obligaţi să facem acest lucru pentru a asigura ireversibilitatea procesului de integrare europeană a Republicii Moldova”, a menţionat liderul PLDM.

Prim-vicepreşedintele PLDM, premierul Iurie Leancă, a afirmat că, în prezent, Moldova este tratată cu respect şi încredere de partenerii internaţionali. “Iată de ce suntem condamnaţi să continuăm reformele", a precizat Iurie Leancă.

Lucrările congresului au fost salutate printr-un mesaj video de preşedintele Partidului Popular European, Joseph Daul.
 
De asemenea, la congres au luat cuvântul cu mesaje de susţinere a procesului de integrare europeană a RM, vicepreşedintele Partidului Popular European, Jacek Saryusz-Wolski, preşedintele Comisiei de afaceri externe a Parlamentului European, Elmar Brok, ex-preşedintele Georgiei, Mihail Saakashvili.

Congresul VI al Partidului Liberal Democrat din Moldova a adoptat Manifestul politic, care stabileşte angajamentele pe care PLDM şi le asumă în calitate de promotor al ireversibilităţii parcursului european al ţării şi integrarea Republicii Moldova în spaţiul comunitar, anunță un comunicat PLDM.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus