Trimite e-mail | Printeaza
Economie
09.12.2013

Moldova și Belarus pledează pentru majorarea schimbului comercial bilateral

Moldova și Belarus pledează pentru majorarea schimbului comercial bilateral

Ideea a fost exprimată în cadrul întrevederii Prim-ministrului Iurie Leancă cu membrii delegației din Belarus, veniți la Chișinău pentru a participa astăzi la ședința comisiei interguvernamentale comercial- economice.

Părțile au discutat despre posibilitățile extinderii cooperării bilaterale în domeniile comercial, agroindustrial, transport, industrial, construcţii, energetic etc. În acest sens, delegația de la Minsk, condusă de Viceprim-ministrul Mihail Rusîi, a menționat că Belarus ar putea oferi țării noastre condiții preferențiale la procurarea tehnicii agricole și industriale.

De asemenea, părțile și-au manifestat interesul în deschiderea noilor piețe de desfacere prin realizarea unor investiții strategice pentru economiile celor două țări.

Delegația belarusă a salutat lansarea brandului moldovenesc ”Wine of Moldova”, care este un indiciu al calității, și a menționat că Republica Moldova este cel mai mare exportator de vinuri, inclusiv de spumante și divinuri în Belarus.   

Schimbul comercial dintre Moldova și Belarus a crescut cu șase la sută în primele nouă luni ale acestui an, față de aceeași perioadă a anului 2012, constituind peste 200 de milioane de dolari.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus