Link direct catre: https://www.interlic.mdhttp://www.interlic.md/2013-12-06/ministerul-educa-iei-distribuie-mobilier-colar-in-valoare-de-peste-7-mln-lei-pentru-institu-ii-de-in-32576.html
Data: Dec 6, 2013 (19:04)

Ministerul Educației distribuie mobilier școlar în valoare de peste 7 mln lei pentru instituții de învățămînt din țară

Ministerul Educației va distribui, pînă la sfîrșitul lunii decembrie, 2500 de dulapuri și 6500 seturi de bănci și scaune în instituții de învățămînt pentru 13 mii de elevi. Mobilierul se repartizează în raioanele care au dat dovadă de angajament în procesul reformei de restructurare a rețelei școlare. Vineri, 6 decembrie curent, Ministerul Educației a inițiat prima livrare din acest lot.

Dulapurile sînt destinate copiilor din clasele primare, astfel că aceștia să aibă  posibilitatea să își lase cărțile și lucrurile la școală pentru a micșora greutatea ghiozdanelor.  Băncile și scaunele sînt pentru elevii din toate clasele (I-XII), fiind  ajustabile la statura elevilor.

Instituțiile beneficiare au fost selectate de o comisie a Ministerului Educației în baza dosarelor depuse de Direcțiile raionale de Învățămînt, Tineret și Sport.  Criteriile de selectare a instituțiilor beneficiare includ: numărul de elevi în instituția de învățămînt, numărul elevilor care vin din alte localități, situația demografică din localitățile de reședință a instituțiilor, starea tehnică a mobilierului școlar, reușita școlară.

Valoarea totală a proiectului se ridică la 7 mln 715 mii lei, banii fiind alocați din bugetul de stat.