Link direct catre: https://www.interlic.mdhttp://www.interlic.md/2013-12-05/pre-edintele-nicolae-timofti-a-avut-o-intrevedere-cu-crin-antonescu-pre-edintele-senatului-rom-niei-32574.html
Data: Dec 5, 2013 (21:40)

Președintele Nicolae Timofti a avut o întrevedere cu Crin Antonescu, președintele Senatului României

Președintele Republicii Moldova, Nicolae Timofti, a avut astăzi, 5 decembrie a.c., la Reședința prezidențială, o întrevedere cu Crin Antonescu, președintele Senatului României.

Șeful statului a salutat prezența oficialului român la Chișinău, mulțumind pentru susținerea fermă acordată de autoritățile de la București Republicii Moldova în procesul de integrare europeană. „Relațiile noastre bilaterale și pe dimensiune europeană sunt determinate de voința cetățenilor de a se apropia și de a colabora pe plan instituțional și personal”, a subliniat președintele Timofti.

Nicolae Timofti s-a referit la proiectele economice și de infrastructură comune, aflate în desfășurare, despre care a spus că trebuie încheiate în termenii stabiliți, pentru a se asigura consistența necesară relației dintre cele două țări. „Gesturile simbolice, cum a fost recent expoziţia de vinuri moldovenești la Palatul Parlamentului din România, pentru care vă mulțumesc mult, trebuie însoțite de acțiuni concrete”, a arătat șeful statului.

Președintele Senatului României, Crin Antonescu, a felicitat autoritățile Republicii Moldova cu ocazia parafării Acordului de Asociere cu Uniunea Europeană. „Voința politică a conducerii de la Chișinău de a se ralia la valorile Uniunii Europene va găsi întotdeauna sprijin din partea autorităților și opiniei publice din România. După Summit-ul de la Vilnius este important să se facă pașii următori, care vor apropia Republica Moldova de spațiul comunitar, iar cetățenii moldoveni vor putea călători fără vize în UE”, a declarat Crin Antonescu.

Nicolae Timofti și Crin Antonescu au vorbit și despre colaborarea moldo-română pe dimensiune parlamentară, iar în finalul întrevederii au făcut un schimb de opinii despre evoluția situației din regiune, potrivit Serviciului de presă al Președinției Republicii Moldova.