Trimite e-mail | Printeaza
Politic
05.12.2013

Crin Antonescu: Vorbele frumoase s-au spus în 22 de ani, acum este vremea faptelor

Crin Antonescu: Vorbele frumoase s-au spus în 22 de ani, acum este vremea faptelor

Aceasta este declarația făcută de Președintele Senatului României, Crin Antonescu, la întâlnirea cu Prim-ministrul Iurie Leancă. Oficialii au discutat despre proiectele energetice, cele din transport și educație, despre avansarea Republicii Moldova pe calea integrării europene și au făcut un schimb de opinii privind evoluțiile regionale.
 
„Am fost și rămânem un susținător fidel al parcursului european al Republicii Moldova. Suntem convinși că viteza de deplasare a Republicii Moldova către Uniunea Europeană și a UE către Republica Moldova ar trebui să fie cât mai mare”, a spus Crin Antonescu.

Președintele Senatului României a felicitat Guvernul moldovean cu ocazia parafării Acordului de Asociere cu UE. „Vă felicit pentru aces succes, datorat în primul rând dumneavoastră, vă felicit pentru determinarea cu care v-ați realizat opțiunea”, a menționat Crin Antonescu.

Oficialul român a subliniat că în țara sa există consens politic la toate nivelurile pentru a sprijini eforturile de asociere și integrare europeană ale Republicii Moldova.

În acest context, Prim-ministrul Iurie Leancă a declarat: „Cursul european este unicul care poate să ne ajute să ne mobilizăm să avem o țară funcțională. Apreciem rolul Parlamentului, Guvernului și Președinției de la București în agenda europeană a Republicii Moldova și mizăm pe sprijin începând de la preluarea actelor europene traduse și terminând cu proiectele demarate pe care vrem să le finalizăm.”

Părțile au convenit să dezvolte intens mai multe proiecte economice și au menționat necesitatea unui calendar post-Vilnius, astfel încât Parlamentul European și Consiliul UE să acționeze cât mai rapid  în vederea ridicării vizelor pentru cetățenii moldoveni, iar Acordul de Asociere să fie semnat, se spune într-un comunicat de presă de la guvern.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus