Trimite e-mail | Printeaza
Diverse
04.12.2013

Profesor de informatică deferit justiţiei sub acuzaţia de corupere pasivă

Serviciul Nord al Procuraturii Anticorupţie a finalizat şi deferit justiţiei cauza penală de învinuire a unui profesor de informatică din cadrul Colegiului Politehnic din Bălţi de comiterea coruperii pasive.

Procurorii au constatat că, învinuitul a pretins de la şapte elevi peste 10 mii de lei pentru perfectarea pe numele acestora a lucrărilor de curs, admiterea la examen, întocmirea lucrărilor practice şi aprecierea cu note înalte la disciplina pe care o preda.
Dascălul a fost prins în biroul său de serviciu pe 4 noiembrie 2013, imediat după primirea a 1700  lei – bani pretinşi şi primiţi de la unul dintre elevi pentru a-l „mulţumi”.

La demersul procurorilor, profesorul a fost suspendat provizoriu din funcţie şi actualmente, are interdicţia de a părăsi ţara. Fiind audiat de procurori, acesta şi-a recunoscut vinovăţia.

Pentru fapta comisă, Codul penal prevede pedeapsă cu închisoare de la 3 la 7 ani cu amendă în mărime de la 1000 la 3000 unităţi convenţionale şi cu privarea de dreptul de a ocupa anumite funcţii sau de a exercita o anumită activitate pe un termen de la 2 la 5 ani, potrivit Serviciului de presă al Procuraturii Generale.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus