Trimite e-mail | Printeaza
Politic
04.12.2013

John Kerry a primit în dar de la Iurie Leancă o cutie cu vinuri de colecție și un divin de o jumătate de secol

John Kerry a primit în dar de la Iurie Leancă o cutie cu vinuri de colecție și un divin de o jumătate de secol

Premierul Iurie Leancă i-a făcut o excursie Secretarului de Stat american, John Kerry, prin beciurile cu vinuri de colecție de la Cricova. Șeful Guvernului și Secretarul de Stat american au vizitat beciurile în care sunt expuse vinurile de colecție. John Kerry a rămas impresionat de colecția atât de mare și de calitatea vinurilor. Oficialul american a menționat în special vinurile roșii și a încurajat vinificatorii moldoveni să își promoveze în continuare produsele pentru a cuceri noi piețe. În acest context, John Kerry a promis că Statele Unite vor sprijini Republica Moldova.

După ce a văzut vinurile de la Cricova, șeful diplomației de la Washington a declarat că și vinificatorii americani ar avea ce învăța de la producătorii de vinuri din Moldova.

În final, John Kerry a primit un cadou de la Prim-ministrul Iurie Leancă - o cutie din lemn de stejar, făcută în stil național, cu patru sticle ce reprezintă gama de bază a vinurilor și divinurilor moldovenești: două sticle cu vin roșu și de colecție, o sticlă cu spumant și una cu divin, ce are vârsta de peste o jumătate de secol.

Totodată, oficialul american a primit în dar o cază cu peste 500 de sticle cu vinuri roșii de calitate, care se vor păstra la Cricova. John Kerry a primit un cadou și de la ministrul Agriculturii și Industriei Alimentare, Vasile Bumacov  - o sticlă de trei litri cu cel mai bogat vin, produs în anul 2007.

În final, Secretarul de Stat a spus că atunci când va avea mai mult timp liber, va face tot posibilul ca să revină în țara noastră. John Kerry a lăsat un mesaj în cartea de oaspeți în care a numit vinăria de la Cricova drept o comoară ascunsă. Oficialul american a spus că a găsit aici o colecție remarcabilă de vinuri  și este un privilegiu să vizitezi un asemenea loc, se spune într-un comunicat de presă de la guvern.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus