Trimite e-mail | Printeaza
Economie
03.12.2013

Republica Moldova va prelua cele mai bune practici OECD în domeniu susținerii IMM-urilor

Republica Moldova va prelua cele mai bune practici OECD în domeniu susținerii IMM-urilor

Cele mai bune practici din țările membre ale Organizației pentru Cooperare Economică și Dezvoltare (OECD) sunt discutate în cadrul evaluării politicilor Republicii Moldova în domeniul competitivității și suportului pentru întreprinderile mici și mijlocii.

Viceprim-ministrul, ministrul Economiei, Valeriu Lazăr, participă în perioada 3-4 decembrie curent la Reuniunea anuală a OECD privind competitivitatea și Masa rotundă privind competitivitatea, evenimente ce se desfășoară la Paris. În cadrul mesei rotunde, va fi efectuată o evaluare colectivă a politicilor promovate de Republica Moldova în sectorul întreprinderilor mici și mijlocii și a reformelor pentru creșterea competitivității întreprinderilor moldovenești. De menționat că Republica Moldova este prima țară din regiunea Europei de Est și a Caucazului de Sud care trece această procedură.

Secretariatul OECD a efectuat evaluarea politicilor privind accesul la finanțare pentru IMM-uri și îmbunătățirea infrastructurii de suport pentru business în Republica Moldova, iar rapoartele prezentate astăzi în cadrul reuniunii includ recomandări de politici pentru eliminarea principalelor bariere în calea competitivității în domeniile abordate.

Astfel, Ministerul Economiei va prelua cele mai bune practici din țările membre ale OECD pentru a consolida infrastructura de suport pentru IMM-uri, ce includ acțiuni de informare și consultanță, servicii și dezvoltarea capacităților de contabilitate și management, etc. Totodată, în cadrul mesei rotunde vor fi prezentate recomandări pentru sporirea accesului IMM-urilor la servicii financiare.

Potrivit unui comunicat al Ministerului Economiei, pe marginea reuniunii, Vicepremierul Lazăr va avea întrevederi cu oficiali de rang înalt ai OECD, și ai Ministerului Afacerilor Externe din Franța.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus