Link direct catre: https://www.interlic.mdhttp://www.interlic.md/2013-12-03/ministrul-natalia-gherman-va-participa-la-lucrarile-consiliului-ministerial-al-osce-de-la-kiev-ucrai-32516.html
Data: Dec 3, 2013 (19:50)

Ministrul Natalia Gherman va participa la lucrările Consiliului Ministerial al OSCE de la Kiev, Ucraina

Viceprim-ministrul, ministrul Afacerilor Externe şi Integrării Europene, Natalia Gherman, va conduce delegaţia oficială a Republicii Moldova la cea de-a XX-a reuniune a Consiliului Ministerial al Organizaţiei pentru Securitate şi Cooperare în Europa (OSCE), care se va desfăşura la Kiev, Ucraina, în perioada 5-6 decembrie 2013. Din componenţa delegaţiei fac parte viceprim-ministrul pentru Reintegrare, Eugen Carpov, şi viceministrul Afacerilor Externe şi Integrării Europene, Valeriu Chiveri.

Potrivit MAEIE, reuniunea anuală a miniştrilor Afacerilor Externe ai statelor membre OSCE oferă prilejul de a pune în discuţie subiectele majore aflate pe agenda Organizaţiei, o atenţie deosebită fiind acordată problemelor de asigurare a securităţii pe continentul european. Şeful diplomaţiei de la Chișinău va prezenta obiectivele Republicii Moldova în procesul de soluţionare a conflictului transnistrean, precum şi în cooperarea multidimensională cu OSCE. De asemenea, sunt preconizate mai multe întrevederi bilaterale cu conducătorii delegaţiilor participante.