Trimite e-mail | Printeaza
Politic
02.12.2013

Vitalie Marinuța și Mircea Dușa au semnat acordul privind protecția informațiilor clasificate în domeniul militar

Vitalie Marinuța și Mircea Dușa au semnat acordul privind protecția informațiilor clasificate în domeniul militar

Ministrul Apărării Naționale a României, Mircea Dușa, și omologul său moldovean, Vitalie Marinuța, au semnat luni acordul privind protecția informațiilor clasificate în domeniul militar și au încheiat un protocol privind colaborarea în domeniul învățământului militar.

"România a desfășurat o activitate diplomatică serioasă în perioada premergătoare și a fost un susținător deosebit al pregătirii drumului european al Republicii Moldova. (...) În cursul anului 2013 deja militari români au fost prezenți în Republica Moldova la exerciții comune de pregătire și de asemenea militari moldoveni au fost prezenți în România la diferite exerciții de pregătire. Noi avem echipe de specialiști, experți care sunt în contact permanent cu colegii din Moldova, se deplasează destul de des la Chișinău pentru a sprijini elaborarea documentelor în vederea pregătirii drumului european al Moldovei", a declarat ministrul Mircea Dușa.

În cadrul întâlnirii pe care au avut-o la Ministerul Apărării Naționale cei doi oficiali au discutat atât despre aderarea Republicii Moldova la Uniunea Europeană, cât și despre pregătirea Ministerului Apărării din Moldova pentru începerea discuțiilor cu NATO.

"Semnarea acestor două documente ne va da posibilitatea, după părerea noastră, de a avea o cooperare mai bună, de a dezvolta și de a schimba unele acte care ne vor da posibilitatea să modernizăm, să facem un pas mai rapid în procesul de cooperare cu structurile nord-atlantice și astfel să avem și noi în Republica Moldova o armată mai modernă, o armată mai bună, prin preluarea experienței de la partea română. Importanța dezvoltării relațiilor de parteneriat în România crește și mai mult după parafarea la Vilnius a acordului de asociere cu Uniunea Europeană. Sunt convins că avem toate capacitățile să folosim la maximum posibilitățile pe care ni le oferă, după parafarea acordului și să demonstrăm scepticilor că asocierea sau integrarea în UE va aduce numai beneficii Republicii Moldova pe toate dimensiunile, inclusiv pe cea militară", a declarat ministrul Apărării din Republica Moldova, Vitalie Marinuța, scrie Agerpres.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus