Trimite e-mail | Printeaza
Politic
29.11.2013

Președintele Nicolae Timofti a avut o întrevedere cu președintele României, Traian Băsescu

Președintele Nicolae Timofti a avut o întrevedere cu președintele României, Traian Băsescu

Președintele Republicii Moldova, Nicolae Timofti, a avut astăzi, 29 noiembrie a.c., la Reședința prezidențială de la Condrița, o întrevedere tête-à-tête cu președintele României, Traian Băsescu, care efectuează o vizită de lucru în țara noastră.

Președintele României Traian Băsescu a felicitat autoritățile de la Chișinău cu ocazia parafării Acordului de Asociere cu Uniunea Europeană, menționând că doar prin dublarea eforturilor de implementare a reformelor Republica Moldova se va plasa pe un drum european ireversibil. Șeful statului roman a salutat decizia Comisiei Europene de a iniția procedura de abolire a vizelor pentru cetățenii moldoveni în UE.

Nicolae Timofti i-a mulțumit omologului său pentru sprijinul constant și ferm acordat de autoritățile de la București în procesul de integrare europeană a Republicii Moldova.

Președintele Traian Băsescu a declarat că România va oferi Republicii Moldova expertiza necesară în vederea facilitării procesului de aliniere la standardele Uniunii Europene în diverse domenii.

Cei doi șefi de stat au discutat proiectele de interconectare energetică a celor două state. „România va respecta termenul contractual de construcție a gazoductului Iași-Ungheni. În 2014 ne propunem să lansăm lucrările pentru interconexiunea Isaccea — Vulcănești și să elaborăm un studiu de fezabilitate pentru extinderea gazoductului Iași-Ungheni până la Chișinău”, a declarat președintele Traian Băsescu. Nicolae Timofti a subliniat că realizarea acestor proiecte, cu sprijinul României și Uniunii Europene, va permite autorităților de la Chișinău să asigure securitatea energetică a țării.

În cadrul discuției, Nicolae Timofti și Traian Băsescu au reconfirmat caracterul frăţesc al relaţiilor bilaterale, bazate pe unitatea de istorie, limbă și cultură.

În această seară, cei doi înalți oficiali au participat la recepția oferită de Ambasada României în Republica Moldova cu ocazia Zilei Naţionale a României, a relatat Serviciul de presă al instituţiei prezidenţiale.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus