Trimite e-mail | Printeaza
Politic
27.11.2013

Președintele Parlamentului Republicii Moldova Igor Corman va efectua o vizită la Vilnius în perioada 28-29 noiembrie 2013

Președintele Parlamentului Republicii Moldova Igor Corman va efectua o vizită la Vilnius în perioada 28-29 noiembrie 2013

Speakerul va participa la Reuniunea președinților comisiilor parlamentare de politică externă din statele Uniunii Europene și din statele membre ale Forului Parlamentar pentru Democrație. Evenimentul cu genericul „Democrația parlamentară: spre o cooperare internațională mai ambițioasă” se va desfășura sub egida Președinției Lituaniei a Uniunii Europene, în contextul Summit-ului Parteneriatului Estic de la Vilnius.

Igor Corman, Președintele Parlamentului Republicii Moldova și Linas Antanas Linkevičius, Ministrul Afacerilor Externe al Republicii Lituania vor fi principalii vorbitori în cadrul primei sesiuni dedicată Parteneriatului Estic. Șeful Legislativului va vorbi despre evoluțiile înregistrate de Republica Moldova pe calea integrării în UE și implementarea agendei europene în perioada următoare.

După susținerea discursului, Speakerul va avea un briefing de presă.

Parlamentari din statele membre UE, europarlamentari, reprezentanți ai țărilor din cadrul Parteneriatului Estic și ai Forului Parlamentar pentru Democrație vor discuta pe parcursul Reuniunii despre evoluția instituțiilor democratice și progresele înregistrate de statele cu democrații în tranziție. De asemenea, potrivit agendei, președinții comisiilor parlamentare de politică externă din statele Parteneriatului Estic se vor referi la rezultatele reformelor înregistrate în Republica Moldova, Georgia, Azerbaidjan și Armenia.

La Reuniune vor participa și deputații Ion Hadârcă, co-fondator al Forului Parlamentar pentru Democrație și Ana Guțu, Președintele Comisiei politică externă și integrare europeană.

Evenimentul este găzduit de Seimas-ul Republicii Lituania. Conform agendei, Președintele Parlamentului urmează să rostească alocuțiunea sa în deschiderea primei sesiuni „Parteneriatul Estic a Uniunii Europene: spre o cooperare mai ambițioasă”, care va avea loc în data de 28 noiembrie curent, ora 09.00, în sala de ședințe plenare a Seimas-ului lituanian, anunță un comunicat al Legislativului.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus