Trimite e-mail | Printeaza
Politic
27.11.2013

John Kerry va efectua o vizită oficială în Republica Moldova la începutul lunii decembrie

John Kerry va efectua o vizită oficială în Republica Moldova la începutul lunii decembrie

Secretarul de Stat american, John Kerry, se va deplasa la Chişinău la începutul lunii decembrie, în cadrul unui turneu care va mai include escale la Bruxelles, în Israel şi Cisiordania, anunţă Departamentul de Stat al Statelor Unite.

Potrivit unui comunicat postat pe site-ul Departamentului de Stat, John Kerry se va deplasa, în perioada 3-6 decembrie, la Bruxelles, Chişinău, Ierusalim şi Ramallah.

La Chişinău, Kerry se va întâlni cu lideri ai Republicii Moldova, pentru discuţii pe teme bilaterale. Vizita intervine în contextul în care Republica Moldova urmează să semneze zilele următoare, la Vilnius, acorduri de asociere cu Uniunea Europeană.

La Bruxelles, secretarul de Stat american va participa la reuniunea ministerială a Alianţei Nord-Atlantice.

În Orientul Mijlociu, şeful diplomaţiei americane va aborda cu liderii israelieni subiectul crizei nucleare iraniene şi se va interesa de stadiul negocierilor israelo-palestiniene.

Iniţial, turneul diplomatic al secretarului de Stat american includea şi o vizită la Kiev, dar aceasta a fost anulată în contextul în care Ucraina a renunţat la semnarea acordului de asociere cu Uniunea Europeană, scrie Mediafax.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus