Trimite e-mail | Printeaza
Economie
26.11.2013

Guvernatorul Băncii Naţionale a Moldovei Dorin Drăguţanu a paticipat la cea de-a zecea ediţie a Forumului Economic de la Viena

Guvernatorul Băncii Naţionale a Moldovei Dorin Drăguţanu a paticipat la cea de-a zecea ediţie a Forumului Economic de la Viena

În perioada 24-25 noiembrie 2013, guvernatorul Băncii Naţionale a Moldovei Dorin Drăguţanu a paticipat la cea de-a zecea ediţie a Forumului Economic de la Viena cu tema ”Viziuni şi vizionari. Economia – o forţă motrice”. Evenimentul a întrunit reprezentanţi a peste 40 de ţări la nivel de înalţi oficiali de stat, parteneri starategici şi de altă amploare, guvernatori ai băncilor centrale şi alţi delegaţi din partea statelor membre ale acestei organizaţii non-guvernamentale internaţionale.

Agenda discuţiilor s-a axat pe abordările de perspectivă a oportunităţilor în asigurarea stabilităţii financiare şi a celei economice atît la nivel regional, cît şi în particular.  Astfel, participanţii la  forum au subliniat importanţa colaborării reciproce în spaţiul Europei de Sud-Est cu referire la unele aspecte de implementare a politicii monetare, susţinerea unui climat sănătos de activitate pe segmente diverse ale economiei, impulsionarea investiţiilor şi aplicarea celor mai bune practici în materie de stabilitate. De asemenea, problematica reflectată la reuniune a vizat aspecte de viitor ce ţin de dezvoltarea sectorului financiar-bancar şi cea a unui mediu de afaceri, bazată pe certitudine şi competitivitate loială.

Guvernatorul Băncii Naţionale a Moldovei Dorin Drăguţanu a rostit un discurs despre importanţa regiunii acoperite de Forumul Economic de la Viena in balanta comerciala a Republicii Moldova. Tarile membre ale forumului contribuie cu 32% in totalul exporturilor noastre, cu 37% in totalul importurilor şi doar cu 11 % in totalul investiţiilor străine directe. În discurs s-a accentuat că anume discuţiile deschise din cadrul forumului pot juca un rol pregnant în sporirea investiţiilor din regiune in Republica Moldova.

Forumul Economic de la Viena a fost înfiinţat în anul 2004 în scopul promovării cooperării economice în spaţiul dintre Marea Adriatică şi Marea Neagră, informează Serviciul de presă al Băncii Naţionale a Moldovei.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus