Trimite e-mail | Printeaza
Economie
25.11.2013

MIEPO colectează propuneri pentru Programul "Promovarea Exportului şi Atragerea Investiţiilor"

MIEPO colectează propuneri pentru Programul

Organizaţia de Atragere a Investiţiilor şi Promovare a Exportului din Moldova (MIEPO) a lansat acțiunea de colectarea propunerilor pentru Programul "Promovarea Exportului şi Atragerea Investiţiilor".

Atragerea investiţiilor străine, promovarea şi dezvoltarea exportului de mărfuri şi servicii, diversificarea pieţelor de desfacere, îmbunătăţirea imaginii ţării, precum şi consolidarea eforturilor Guvernului în implementarea politicii de stat pentru susţinerea acestui domeniu reprezintă prioritățile cheie ale MIEPO.

În acest scop MIEPO, în calitatea sa de responsabil pentru gestionarea Programului "Promovarea exportului şi atragerea investiţiilor", a lansat acțiunea de colectarea a propunerilor de proiecte pentru anul 2014. Proiectele pot fi expediate până la data de 6 decembrie, curent.

 În acest context Ministerul Economiei al Republicii Moldova vă încurajează să expediați proiecte cât mai interesante ce respectă criteriile enunțate de MIEPO.

 Programul se doreşte a fi un instrument eficient pentru implementarea priorităților Strategiei de atragere a investiţiilor şi promovare a exporturilor pentru anii 2006 -2015, ce constau în atragerea investiţiilor străine şi promovarea produselor autohtone pe piețele externe reprezintă elemente-cheie în cadrul dezvoltării economice a ţării.

Proiectele ce vor fi finanțate trebuie să contribuie la promovarea imaginii Republicii Moldova pe plan internaţional, a climatului investiţional si oportunităţilor investiţionale şi de export ale Republicii Moldova, asigurarea creşterii gradului de conştientizare a Republicii Moldovei ca destinaţie de investiţii, sprijinirea investiţiilor străine directe şi atragerea de noi investiţii străine etc.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus