Trimite e-mail | Printeaza
Diverse
22.11.2013

Vicedirectorul unui furnizor de servicii Internet reţinut pentru fraude informatice

Vicedirectorul unui furnizor de servicii Internet reţinut pentru fraude informatice

Secţia tehnologii informaţionale şi investigaţii ale infracţiunilor în domeniul informaticii a Procuraturii Generale anunţă despre reţinerea, în seara zilei de ieri, a trei angajaţi, printre care şi vicedirectorul unei companii, furnizoare de servicii Internet, bănuiţi de fraudă informatică.

Operaţiunea de reţinere a fost realizată de Procuratura Generală în comun cu Serviciul de Informaţii şi Securitate şi Centrul pentru Combaterea Crimelor Informatice al Inspectoratului General de Poliţie, fiind depistată în flagrant ridicarea şi transportarea în raza mun. Chişinău a bunurilor procurate ilegal de către bănuiţi.

Din datele procurorilor reiese că, bunurile au fost procurate fraudulos on-line de pe un website de comercializare a mijloacelor tehnice, prin utilizarea datelor cardurilor bancare străine (majoritatea eliberate de către băncile comerciale din Statele Unite ale Americii), fără ştirea şi acordul titularilor acestor carduri.

Printre bunurile procurate sunt telefoane mobile, sisteme informatice etc., estimate la peste 200 mii lei.

Au fost efectuate percheziţii la sediul companiei respective, precum şi la domiciliile persoanelor bănuite şi ale rudelor acestora, fiind depistate şi ridicate obiectele procurate fraudulos.

Persoanele respective au vîrstele cuprinse între 23 şi 36 de ani şi au fost recunoscute şi audiate de procurori în calitate de bănuiţi, iar vicedirectorul comercial al furnizorului de servicii Internet a fost reţinut pe un termen de 72 de ore.

Menţionăm că bănuiţii beneficiază de garanţia legală şi constituţională a prezumţiei de nevinovăţie, informează Serviciul de presă al Procuraturii Generale.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus