Trimite e-mail | Printeaza
Diverse
22.11.2013

Măsurile speciale de control vamal a bagajelor persoanelor fizice, care urmau a fi aplicate la 1 decembrie la frontiera moldo-română, sunt amînate

Măsurile speciale de control vamal a bagajelor persoanelor fizice, care urmau a fi aplicate la 1 decembrie la frontiera moldo-română, sunt amînate

Această decizie s-a aprobat în contextul  discuțiilor telefonice, care au avut loc la inițiativa lui Tudor Balițchi  cu omologul său român, Claudiu Ardeleanu. Tudor Balițchi a făcut referință la mecanismele de colaborare transfrontaliere existente și totodată la înțelegerile anterioare, consemnate în protocoalele de colaborare vamala bilaterală.

În acest context, s-a convenit asupra aplicării procedurilor anterioare de control la frontieră și continuarea discuțiilor între cei doi conducători, în vederea suplinirii numărului de personal și simplificarea procedurilor în perioada sărbătorilor de iarnă, pentru a face față afluxului de cetățeni.

De asemenea, întrucât soluţionarea aspectelor legate de aplicarea noilor  instrucţiuni speciale pentru unele categorii de bunuri introduse de către călători pe teritoriul României, în bagajele personale, necesită o perioadă mai lungă de timp, reintrarea în vigoare se va face la o dată care va fi comunicată ulterior.

Totodată, Tudor Balițchi a reiterat necesitatea intensificării conlucrării între autoritățile vamale pe dimensiunea antifraudă și identificarea soluțiilor eficiente de control, astfel încît, cetățenilor de bună credință să le fie asigurată trecerea nestingherită a frontierei moldo-române.

Reamintim, că începînd cu 15 noiembrie, la inițiativa și implicarea Directorului General al Serviciului Vamal, Tudor Balițchi prin lansarea unor discuții argumentative cu omologul său român, s-a reușit amînarea acestor reguli și mecanismele de declarare a bunurilor personale de către cetăețnii care traverseaza frontiera moldo-română, anunță un comunicat al Serviciului Vamal.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus