Trimite e-mail | Printeaza
Economie
21.11.2013

Transelectrica a finalizat lucrările la linia aeriană de interconexiune între Republica Moldova și România

Transelectrica a finalizat lucrările la linia aeriană de interconexiune între Republica Moldova și România

Compania Națională Transelectrica a anunțat finalizarea lucrărilor la linia aeriană /LEA/ de interconexiune a sistemelor energetice între Republica Moldova și România, pe segmentul Fălciu-Gotești.

Potrivit unui comunicat al companiei, LEA 110 kV Fălciu-Gotești de pe teritoriul României, județul Vaslui, pornește din stația de transformare 110/20 kV Fălciu, traversează DN 24A, mergând în paralel cu râul Prut până în apropierea căii ferate ce face legătura între România și Republica Moldova, zona în care LEA traversează râul.

'Testele sub tensiune pe teritoriul românesc au fost finalizate cu succes. La finalul lucrărilor pe partea moldovenească se vor putea exporta până la 90 MW în funcție de necesități și de capacitatea de absorbție a sistemului țării vecine. LEA Fălciu-Gotești asigură transferul de energie electrică între cele două țări și creșterea siguranței în alimentarea consumatorilor din zonă', se notează în informarea Transelectrica.

Lungimea totală a LEA este de 28 kilometri, din care 2,5 km pe teritoriul României.

Lucrarea de execuție a fost demarată în data de 20 august 2013 și a durat trei luni, iar costul total al proiectului se ridică la 460.000 de euro. Finanțarea lucrării a fost realizată din surse proprii.

Transelectrica este Operatorul de Transport și de Sistem din România, care gestionează, operează, întreține, modernizează și dezvoltă rețeaua de transport care cuprinde 81 de stații electrice de transformare, cu o capacitate de circa 37,794 MVA și 8931,6 km de linii electrice aeriene de 110/220 kV, 400 kV și 750 kV, aflate în gestiunea a opt sucursale de transport, scrie Agerpres.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus