Trimite e-mail | Printeaza
Politic
19.11.2013

R.Moldova va avea consulate la Milano și Padova

R.Moldova va avea consulate la Milano și Padova

Decizia a fost luată în cadrul ședinței de astăzi a Guvernului, la propunerea Ministerului Afacerilor Externe și Integrării Europene. Cele două consulate  vor fi deschise  în Italia: la Milano și Padova.

Astfel, s-a decis transferarea consulatului din Bologna în Milano, care este al 2-lea oraș după mărime în Italia. Peste 65 de mii de cetățeni moldoveni vor avea acces la serviciile consulare de acolo.

Deschiderea celor două misiuni diplomatice va face ca prezența consulară a Moldovei în nordul Italiei să fie acoperită atât în partea de Est, cât și de Vest a peninsulei. În acest mod, la serviciile consulare vor avea acces peste 106 mii de cetățeni moldoveni, din totalul celor peste 145 de mii stabiliți în Italia.

 Înființarea misiunilor consulare suplimentare se justifică prin numărul mare de conaționali și va permite soluționarea problemelor curente ale moldovenilor aflați în străinătate.

„Sper că decizia va ajuta să deservim mai bine concetățenii noștri”, a spus Prim-ministrul Iurie Leancă, potrivit unui comunicat difuzat de guvern.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus