Trimite e-mail | Printeaza
Politic
18.11.2013

Ministrul Afacerilor Externe al României, Titus Corlăţean, va efectua o vizită în R. Moldova

Ministrul Afacerilor Externe al României, Titus Corlăţean, va efectua o vizită în R. Moldova

Ministrul Afacerilor Externe al României, Titus Corlăţean, va efectua marţi, 19 noiembrie 2013, o vizită în Republica Moldova, la invitaţia viceprim-ministrului, ministrului Afacerilor Externe şi Integrării Europene, Natalia Gherman.

Programul vizitei include întrevederi cu preşedintele ţării, Nicolae Timofti, prim-ministrul Iurie Leancă şi viceprim-ministrul, ministrul Afacerilor Externe şi Integrării Europene, Natalia Gherman.

Potrivit MAE român, obiectivul principal al vizitei îl reprezintă discutarea şi convenirea, cu partenerii din Republica Moldova, a măsurilor concrete de sprijin al opţiunii europene a Republicii Moldova, în contextul apropiatului summit al Parteneriatului Estic (Vilnius, 28-29 noiembrie), la care statul vecin urmează să parafeze Acordul de Asociere (inclusiv componenta de liberalizare a schimburilor) cu Uniunea Europeană. În egală măsură, ministrul Titus Corlăţean va reliefa, în întrevederile oficiale, importanţa pe care o prezintă perioada imediat următoare pentru plasarea Republicii Moldova pe un traseu european ireversibil, odată cu ratificarea în cursul anului 2014, de către Parlamentul de la Chişinău, a Acordului de Asociere cu UE, respectiv a Acordului de Liber Schimb.

În acelaşi timp, în întrevederile cu oficialii Republicii Moldova, ministrul Titus Corlăţean va discuta calendarul contactelor politice bilaterale pentru anul 2014 şi va analiza stadiul implementării proiectelor de cooperare convenite la nivelul celor două Guverne.
Vor fi abordate, totodată, evoluţiile recente şi perspectivele soluţionării politice a dosarului transnistrean.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus