Trimite e-mail | Printeaza
Politic
18.11.2013

Corlățean, la CAE: Parafarea Acordului de Asociere și a Acordului de Liber Schimb, vitale pentru Republica Moldova

Corlățean, la CAE: Parafarea Acordului de Asociere și a Acordului de Liber Schimb, vitale pentru Republica Moldova

Parafarea Acordului de Asociere (AA) și a Acordului Aprofundat și Cuprinzător de Liber Schimb (DCFTA) la summitul de la Vilnius și semnarea acestor documente până în toamna anului viitor sunt vitale pentru viitorul Republicii Moldova, a susținut șeful diplomației române, Titus Corlățean, luni, la reuniunea miniștrilor afacerilor externe din statele membre ale UE, care s-a desfășurat la Bruxelles.

"Sunt vitale pentru viitorul european al Republicii Moldova parafarea Acordului de Asociere (AA) și a Acordului Aprofundat și Cuprinzător de Liber Schimb (DCFTA) la summit-ul de la Vilnius, precum și semnarea acestor documente până în toamna anului viitor", a declarat ministrul Titus Corlățean în cadrul discuțiilor dedicate Parteneriatul Estic.

Potrivit unui comunicat al MAE, demnitarul român a subliniat, la Consiliului Afaceri Externe, că mesajul european față de statele partenere trebuie să fie consistent și ambițios, sprijinind parafarea și semnarea AA/DCFTA cu Georgia. În privința Ucrainei, a exprimat susținere pentru semnarea AA/DCFTA, sub rezerva îndeplinirii de către Kiev a condiționalităților cuprinse în Concluziile CAE din decembrie 2012, scrie Agerpres.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus