Trimite e-mail | Printeaza
Politic
18.11.2013

A fost lansat Pactul Responsabilităţii Naţionale pentru o Moldovă Europeană

A fost lansat Pactul Responsabilităţii Naţionale pentru o Moldovă Europeană

Astăzi, 18 noiembrie, preşedintele Partidului Liberal Democrat din Moldova, Vlad Filat, prim-ministrul Republicii Moldova, Iurie Leancă, şi ministrul afacerilor externe şi integrarii europene, Natalia Gherman, au semnat Pactul Responsabilităţii Naţionale pentru o Moldovă Europeană.

Preşedintele PLDM, Vlad Filat, a menţionat că Republica Moldova traversează o etapă foarte importantă care necesită maximă maturitate politică și civică. „Această etapă înseamnă, de fapt, că Moldova nu va avea dreptul să se întoarcă înapoi, ci va trebui să meargă înainte – să reformeze durabil și incontestabil instituțiile de stat, să implementeze legi, să modernizeze industria, agricultura, să creeze locuri de muncă aici, acasă. Ne așteaptă o muncă grea, dar onorabilă pentru a construi o țară europeană, pas cu pas, în numele viitorului copiilor”, a spus Vlad Filat.

Preşedintele PLDM a făcut apel către partidele politice partenere, forțele politice de opoziție, parlamentare și extraparlamentare, care susțin viitorul european al Republicii Moldova, să semneze acest Pact. „Chemăm societatea civilă, liderii formali și informali, asociațiile de cetățeni să semneze și să susțină această inițiativă. Or, semnarea acestui Pact este o garanție că, indiferent de rivalități politice, indiferent de scoruri și intenții, integrarea europeană este și va fi proiectul național al Republicii Moldova. Vom fi deschiși pentru toate inițiativele de a semna acest Pact și vom informa publicul, presa despre toți cei care au semnat acest îndemn”, a spus Vlad Filat.

Ministrul de Externe, Natalia   Gherman, a accentuat că este nevoie de susţinerea şi mobilizarea întregii societăţi. „Politica externă de succes poate avea loc doar atunci când în politica internă există coeziune și consolidare. Acest Pact vine să ne unească, să arate întregii societăți și partenerilor noștri europeni că suntem uniți şi mobilizați, deoarece Uniunea Europeană reprezintă pentru Moldova cel mai eficient model de dezvoltare a țării noastre”, a spus Gherman.

Primul-ministru, Iurie Leancă, a insistat pe ideea de consolidare a clasei politice în jurul proiectului național – integrarea europeană. „Ca să reușim, trebuie să fim uniți în fața dificultăților și a provocărilor. Pactul este un angajament al responsabilităților față de R. Moldova și viitorul ei european. Nu avem dreptul să ratăm, să ne împiedicăm, sau să dăm înapoi.  Acest proiect este unicul capabil să modernizeze ţara, instituțiile statului și să redea încrederea cetățenilor în viitorul nostru european”, a menţiont Iurie Leancă.

Pactul Responsabilităţii Naţionale pentru o Moldovă Europeană reprezintă un angajament ferm de a construi statul european Republica Moldova. Pactul poate fi accesat şi semnat pe pagina pacteu.com, anunță un comunicat al PLDM.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus