Trimite e-mail | Printeaza
Politic
15.11.2013

Reuniunea Regionalei Europa a Adunării Parlamentare a Francofoniei va avea loc în premieră la Chișinău

Reuniunea Regionalei Europa a Adunării Parlamentare a Francofoniei va avea loc în premieră la Chișinău, în perioada 18-21 noiembrie 2013.
   
În cadrul acestei reuniuni parlamentarii francofoni vor discuta despre importanța limbii franceze în dialogul intercultural în domeniile educației și cercetării.

Potrivit programului, Reuniunea propriu-zisă a Regionalei Europa a Adunării Parlamentare a Francofoniei (APF) va avea loc marți, 19 noiembrie. În deschiderea evenimentului, vor adresa mesaje de salut delegaților Președintele Parlamentului Igor Corman; Președinta Secției Republica Moldova a APF, Ana Guțu; Președinta APF, Andrée Champagne, senatoare în Parlamentul Canadei; Președintele Regionalei Europa a APF, Jean-Paul Wahl, deputat belgian; Secretarul general parlamentar al APF, Pascal Terrasse. La eveniment vor fi prezenți și președinții Regionalelor America și Africa, deputații Iain Thomas Rankin și Christophe Lutundula Pene Apala. Reuniunea va fi  precedată de Conferința președinților de secții ai APF, Regionala Europa.

În cadrul sesiunii deputații vor dezbate și adopta două rezoluții. La încheierea Reuniunii Președinta Secției Republica Moldova a APF Ana Guțu și Președintele Regionalei Europa a APF Jean-Paul Wahl vor susține o conferință de presă. Delegația Adunării Parlamentare a Francofoniei are prevăzută o întrevedere cu Președintele Parlamentului Igor Corman.

Parlamentarii francofoni vor mai participa la un recital de teatru francofon, precum și la o serie de prelegeri, prezentate de profesori universitari de la Chișinău.

La cea de-a XXVI-a Reuniune vor participa circa 75 de parlamentari din 14 secții membre ale Adunării Parlamentare a Francofoniei, Regionala Europa (Belgia, Franța, Elveția, Bulgaria, România, Polonia, Ungaria, Andorra), precum și delegați din Regionalele Africa și America ale APF.

Delegația Parlamentului Republicii Moldova, care va participa la Reuniunea Regionalei Europa a APF, este formată din deputații Ana Guțu, Sergiu Sîrbu,  Maria Ciobanu, Ion Hadârcă, Corina Fusu, Vadim Vacarciuc, Marian Lupu, Stella Jantuan, anunță un comunicat al Legislativului.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus