Trimite e-mail | Printeaza
Externe
14.11.2013

Zgonea: Suntem alături de prietenii noștri din Republica Moldova care vor să vină în familia europeană

Zgonea: Suntem alături de prietenii noștri din Republica Moldova care vor să vină în familia europeană

Președintele Camerei Deputaților, Valeriu Zgonea, a declarat joi că România susține economia Republicii Moldova și este alături de această țară care dorește să vină în familia europeană.

"Expoziția de vinuri moldovenești este un semnal că Parlamentul și statul român susțin economia Republicii Moldova, suntem alături de prietenii noștri care acum câteva săptămâni, peste 100.000, au manifestat pro—Europa. Mă bucur foarte mult că frații noștri de peste ape vor să vină în familia europeană. Am speranța că în viitorul apropiat din ce în ce mai mulți români vor cumpăra aceste produse susținând economia Republicii Moldova ca un semnal că cele două state, dar o singură familie, se înțeleg reciproc, își înțeleg neajunsurile și necazurile și atunci când ai nevoie de un prieten, acest prieten întotdeauna te ajută", a spus Zgonea la Palatul Parlamentului, la deschiderea expoziției celor mai bune vinuri din Republica Moldova.

El a adăugat că această expoziție a fost realizată pentru a da un semnal de susținere companiilor din Moldova, în condițiile în care acestea au primit "o sancțiune pe piața Rusiei".

"Îi susținem pe cei din Republica Moldova, așa cum susținem și țările din Balcanii de Vest, toate statele care doresc să fie membre ale UE. Este o susținere pentru o piață care a fost blocată, care înseamnă blocajul a mii de locuri de muncă, înseamnă un pericol foarte mare pentru un stat tânăr care își îndreaptă privirea și speranța către Europa", a precizat președintele Camerei Deputaților.

O expoziție a celor mai bune vinuri din Republica Moldova a fost deschisă joi la Palatul Parlamentului. Sub genericul "Respect pentru tradiții, curaj în inovații", cei mai importanți producători de vinuri din Republica Moldova oferă publicului bucureștean și turiștilor străini, până duminică, posibilitatea de a degusta și cumpăra vinuri de calitate superioară, scrie Agerpres.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus