Trimite e-mail | Printeaza
Politic
14.11.2013

Traian Băsescu: Mizaţi pe tot sprijinul onest al României în toate procesele ce urmează

Traian Băsescu: Mizaţi pe tot sprijinul onest al României în toate procesele ce urmează

Declarația a fost făcută de Președintele României, Traian Băsescu, la întrevederea cu Premierul Iurie Leancă, ce a avut loc în această seară la Palatul Cotroceni.

Oficialii au discutat despre sprijinul României în procesul de integrare europeană a Republicii Moldova, proiectele energetice în derulare și cele de perspectivă.

„ Este foarte important să ducem la bun sfârşit proiectele de interconexiune a sistemului de gaze şi cel energetic şi mizăm în acest sens pe sprijinul României”, a spus Prim-ministrul Iurie Leancă.

În context, Preşedintele Traian Băsescu a declarat că România va susţine în continuare ţara noastră în procesul de modernizare şi va avea un mesaj mai puternic la Bruxelles în favoarea integrării europene a Republicii Moldova.

Totodată, părțile au abordat subiectul reconstrucţiei a două poduri distruse în timpul celui de-al Doilea Război Mondial: unul la Ungheni, pentru transport rutier, şi altul în raionul Leova.

Mâine-dimineață, Iurie Leancă și omologul său român Victor Ponta vor pleca la Bruxelles, unde vor avea o întrevedere  cu Președintele Comisiei Europene, Jose Manuel Barroso.

În aceeaşi zi, Prim-ministrul Iurie Leancă se va întâlni cu Președintele Consiliului European, Herman Van Rompuy, pentru a discuta agenda europeană a Moldovei.

În a doua jumătate a zilei de mâine, şeful Executivului va purta discuții separate cu Vicepreședintele Comisiei Europene, Siim Kallas, care este comisar pentru Transporturi, și cu Cecilia Malmström, comisar European pentru Afaceri Interne, potrivit unui comunicat difuzat de guvern.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus