Trimite e-mail | Printeaza
Politic
14.11.2013

Iurie Leancă se va întâlni în această seară cu Traian Băsescu

Iurie Leancă se va întâlni în această seară cu Traian Băsescu

Premierul Iurie Leancă pleacă în seara zilei de astăzi, 14 noiembrie, la București, unde se va întâlni cu Președintele României, Traian Băsescu.

Părțile vor discuta despre cooperarea bilaterală, în special cea legată de integrarea în spațiul energetic european. În acest context, oficialii vor vorbi despre proiectul gazoductului Iași-Ungheni. Totodată, vor aborda subiectul reconstrucţiei a două poduri: unul la Ungheni, pentru transport rutier, şi altul în raionul Leova.

Iurie Leancă se va întâlni şi cu omologul său român Victor Ponta. Cei doi vor pleca împreună pe 15 noiembrie la Bruxelles, unde vor avea o întrevedere  cu Președintele Comisiei Europene, Jose Manuel Barroso.

În aceeaşi zi, Prim-ministrul Iurie Leancă se va întâlni cu Președintele Consiliului European, Herman Van Rompuy, pentru a discuta agenda europeană a Moldovei.

În a doua jumătate a zilei de mâine, şeful Executivului va purta discuții separate cu Vicepreședintele Comisiei Europene, Siim Kallas, care este comisar pentru Transporturi, și cu Cecilia Malmström, comisar European pentru Afaceri Interne.
Iurie Leancă va fi însoțit de Vicepremierul, ministrul Afacerilor Externe și Integrării Europene, Natalia Gherman, și Viceprim-ministrul, ministrul Economiei, Valeriu Lazăr, potrivit unui comunicat difuzat de guvern.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus