Trimite e-mail | Printeaza
Economie
14.11.2013

Dezvoltarea cooperării în domeniul energetic, în centrul discuțiilor președintelui Comisiei Europene cu Victor Ponta și Iurie Leancă

Dezvoltarea cooperării în domeniul energetic, în centrul discuțiilor președintelui Comisiei Europene cu Victor Ponta și Iurie Leancă

Președintele Comisiei Europene (CE), Jose Manuel Barroso, va discuta vineri cu premierul român Victor Ponta și cu premierul Republicii Moldova, Iurie Leancă, despre prioritizarea cooperării în materie de proiecte energetice de interconectare, a declarat joi Mark Gray, purtător de cuvânt al Comisiei Europene.

'Președintele Barroso i-a invitat pe prim-miniștrii României și Republicii Moldova la o întâlnire. Am avut contacte extinse cu cei doi premieri pentru a analiza cum putem prioritiza și cum ne putem concentra asupra cooperării în ceea ce privește proiectele energetice de interconectare care sunt dezvoltate și suntem determinați să ne asigurăm că acestea vor continua. Deci scopul întâlnirii va fi să analizăm cum cele trei părți, președintele CE și premierii celor două țări, pot duce această muncă mai departe', a declarat Mark Gray.

El a subliniat că reuniunea trilaterală trebuie pusă în contextul summitului Parteneriatului Estic (PaE) de la Vilnius de la sfârșitul lunii și că 'din punctul de vedere al CE este un proces pe care îl abordăm pas cu pas și suntem determinați să realizăm aceste proiecte concrete'. El a reamintit că executivul comunitar colaborează deja cu cele două țări pentru finanțarea unui proiect, respectiv gazoductul Iași-Ungheni.

'Vom analiza cum putem merge mai departe cu acesta, dar și cu alte proiecte', a mai precizat Gray.

Cu prilejul deplasării la Bruxelles, premierul moldovean Iurie Leancă va mai avea întâlniri cu președintele Consiliului European, Herman Van Rompuy, dar și cu comisarii europeni Cecilia Malmstrom (afaceri interne) și Siim Kallas (transporturi). La rândul său, premierul Victor Ponta va mai avea o întrevedere cu vicepreședintele CE Siim Kallas, scrie Agerpres.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus