Trimite e-mail | Printeaza
Economie
14.11.2013

Cele mai bune vinuri din Republica Moldova sunt prezentate la Palatul Parlamentului de la București

Cele mai bune vinuri din Republica Moldova sunt prezentate la Palatul Parlamentului de la București

Cele mai bune vinuri din Republica Moldova sunt prezentate la Palatul Parlamentului de la București în cadrul unei expoziții cu  genericul „Respect pentru tradiții, curaj în inovaţii”.

Expoziția are loc în perioada 13-17 noiembrie 2013, fiind deschisă publicului,  pentru degustare și vânzare de vinuri, zilnic, între orele 9:00-17:00. 16 companii oferă publicului românesc şi turiştilor străini vinuri de calitate superioară produse în Republica Moldova.

Evenimentul este organizat sub înaltul patronaj al Președintelui Parlamentului Republicii Moldova, Igor Corman, al Președintelui Camerei Deputaților a Parlamentului României, Valeriu Ștefan Zgonea, cu sprijinul Ambasadei Republicii Moldova la București, Ministerului Agriculturii și Industriei Alimentare al Republicii Moldova și a Ghildei Vinurilor Moldovenești. Inițiativa a fost agreată de către Președintele Camerei Deputaților din România, Valeriu Ștefan Zgonea și Președintele Parlamentului Republicii Moldova, Igor Corman  în cadrul vizitei oficiale efectuate în România la 30 septembrie 2013.

Republica Moldova ocupă locul şase în Europa după suprafața plantaţiilor de viţă de vie. Vinificatorii generează peste 7 la sută din exporturile moldoveneşti. Anul trecut Republica Moldova a exportat 118,8 tone de producţie vinicolă. În 2012, dintre statele UE, cei mai mari importatori ai producţiei vinicole din Republica Moldova au fost România, Polonia şi Cehia, potrivit unui comunicat difuzat de guvern.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus