Trimite e-mail | Printeaza
Economie
14.11.2013

Au fost desemnaţi câştigătorii Competiţiei Moldova Eco-Energetică 2013, ce vor fi premiați la Gala festivă din 6 decembrie a.c.

Au fost desemnaţi câştigătorii Competiţiei Moldova Eco-Energetică 2013, ce vor fi premiați la Gala festivă din 6 decembrie a.c.

Câştigătorii Competiţiei Moldova Eco-Energetică 2013 au fost desemnaţi astăzi la şedinţa Consiliului de Coordonare Moldova Eco-Energetică. Cele 19 proiecte de succes de utilizare şi promovare a energiei regenerabile şi eficienţei energetice vor fi premiate la Gala Moldova Eco-Energetică, ce se va desfăşura pe 6 decembrie în Chişinău.

„Constat cu satisfacție că numărul și calitatea dosarelor depuse este în creștere, iar aplicanții variază de la gospodării casnice la companii cu bugete semnificative. A fost pe alocuri greu să decidem între astfel de concurenți, însă îi încurajăm pe toți cei preocupați de eficiență energetică și regenerabile să aplice și pe viitor la competiție, care va avea continuitate”, a declarat Valeriu Lazăr, preşedintele Consiliului de Coordonare Moldova Eco-Energetică.

60 de dosare depuse la Moldova Eco Energetică, ediţia 2013, au concurat pentru titulatura de Cel Mai Bun Proiect în utilizarea sau promovarea surselor de energie regenerabilă şi eficienţă energetică.  Dosarele au fost depuse de persoane fizice, instituţii publice, companii private, mass media şi ONG-uri în perioada activă a concursului: 5 iunie - 20 septembrie.

Dosarele participanţilor la concurs au fost evaluate de 16 experţi  grupaţi în patru paneluri de evaluare.  Fiecare panel este alcătuit din 4 persoane care reprezintă instituţiile statului conexe domeniului energiei regenerabile şi eficienţei energetice, specialiști cu renume din domeniul energeticii, reprezentanți ai mediului academic și ai societății civile, jurnaliști, experţi în mass media şi comunicare.

Dosarele înscrise în competiţie au fost examinate în trei etape: examinarea de către panelurile de evaluare a dosarelor depuse, vizita de verificare în teren şi decizia Consiliului de Coordonare.

Trofeele MOLDOVA ECO-ENERGETICĂ, ediţia 2013, de rând cu alte premii valoroase vor fi acordate pe 6 decembrie, la Gala Moldova Eco-Energetică, care se va desfășura la Teatrul Național Mihai Eminescu.

Potrivit Ministerului Economiei, Moldova Eco-Energetică este cel mai mare concurs de premiere a iniţiativelor de succes în sectorul energiei regenerabile şi eficienţei energetice. Scopul competiţiei este de a susține cele mai importante inițiative în producerea, transmiterea, distribuţia şi consumul eficient de energie din surse regenerabile, precum şi în  dezvoltarea şi promovarea tehnologiilor moderne, a inovaţiilor în domeniul energiei regenerabile şi eficienţei energetice.

Moldova Eco Energetică este organizată de Ministerul Economiei şi Agenţia pentru Eficienţă Energetică la iniţiativa Proiectului Energie şi Biomasă din Moldova, finanţat de Uniunea Europeană şi co-finanţat, implementat de PNUD Moldova.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus