Trimite e-mail | Printeaza
Economie
13.11.2013

Ucraina va acorda deja săptămâna viitoare cel puţin 2000 de autorizaţii de tranzit suplimentare pentru transportatorii din Republica Moldova

Ucraina va acorda deja săptămâna viitoare cel puţin 2000 de autorizaţii de tranzit suplimentare pentru transportatorii din Republica Moldova

Ucraina va acorda deja săptămâna viitoare cel puţin 2000 de autorizaţii de tranzit suplimentare pentru transportatorii din Republica Moldova. Autorităţile ucrainene au susţinut demersul în acest sens al ministrului moldovean al Transporturilor şi Infrastructurii Drumurilor, Vasile Botnari, care a abordat subiectul, ieri, în cadrul întrevederii cu omologul său Vladimir Kozak.

Vasile Botnari a subliniat în discuţiile cu ministrul ucrainean al Infrastructurii că precedenta cotă de autorizaţii pentru transportul rutier internaţional de mărfuri, acordată transportatorilor moldoveni pentru anul 2013, practic a fost epuizată şi a solicitat eliberarea de urgenţă a unei noi cote, pentru a nu se ajunge la blocarea exporturilor moldoveneşti spre Ucraina şi Federaţia Rusă. Vladimir Kozak a dat asigurări că cele 2000 de autorizaţii de tranzit prin Ucraina vor ajunge la transportatorii moldoveni în cel mai apropiat timp, precum şi s-a angajat să examineze posibilitatea liberalizării pe viitor a transportului bilateral de mărfuri.

Partea moldovenească a transmis Ucrainei proiectul de Protocol pentru modificarea Acordului moldo-ucrainean privind transportul internaţional rutier în sensul eliminării autorizaţiilor pentru transportul de mărfuri dintre Moldova şi Ucraina. De la începutul acestui an, Agenţia Naţională de Transport Auto a eliberat peste 48 de mii de autorizaţii pentru exportul şi tranzitarea mărfurilor prin Ucraina, anunță Serviciul de presă al MTID .

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus