Trimite e-mail | Printeaza
Economie
13.11.2013

Termocom, CET 1 şi CET 2 vor fuziona într-o singură companie

Termocom, CET 1 şi CET 2 vor fuziona într-o singură companie

Proiectul de hotărâre, care a fost avizat în ședința de astăzi a Guvernului,  prevede restructurarea sistemului de încălzire centralizată din mun. Chișinău prin integrarea S.A ”Termocom”, S.A. ”CET-1” și S.A. ”CET-2” într-o nouă întreprindere.

În proiect se menționează că această fuzionare va contribui la crearea condițiilor economice favorabile de prestare a serviciilor de alimentare cu energie termică în capitală, potrivit unui comunicat difuzat de guvern.

Mai mult, pentru crearea noii entităţi, Banca Mondială este gata să ofere Republicii Moldova 40 de milioane de dolari.
„Directorul general al Băncii Mondiale este gata să majoreze suma până la 40 de milioane de dolari, cu o perioadă de graţie de 6-7 ani şi o rată a dobânzii de până la 1%. Sunt condiţii foarte bune”, a menționat ministrul Economiei, Valeriu Lazăr.

De asemenea, în cadrul ședinței, Valeriu Lazăr a vorbit și despre ceea ce se va întâmpla în cazul în care fuzionarea Termocom, CET1 şi CET 2 nu va avea loc până la sfârșitul anului. „Ar însemna că la 31 decembrie ar trebui să iniţiem procedura de lichidare a Termocom, dar în acest caz, aproape sigur vom pierde banii Băncii Mondiale”.

În context, Prim-ministrul Iurie Leancă a declarat că apreciază contribuția Băncii Mondiale. „Trebuie să facem tot posibilul ca să realizăm acest scenariu pozitiv”, a conchis Iurie Leancă.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus