Trimite e-mail | Printeaza
Politic
13.11.2013

Întrevederea ministrului Natalia Gherman cu ministrul Afacerilor Interne al Finlandiei, dna Paivi Rasanen

Întrevederea ministrului Natalia Gherman cu ministrul Afacerilor Interne al Finlandiei, dna Paivi Rasanen

În cadrul vizitei la Helsinki, viceprim-ministrul, ministrul Afacerilor Externe şi Integrării Europene, Natalia Gherman, a avut astăzi, 13 noiembrie 2013, o întrevedere cu ministrul Afacerilor Interne finlandez, Paivi Rasanen.

Ministrul Natalia Gherman a informat-o în detalii pe dna Paivi Rasanen despre rezultatele atinse în reformarea sectorului de justiție și afaceri interne. Oficialul moldovean a anunțat şi despre viitoarele obiective de reformă și domeniile în care partea moldovenească și-ar dori o cooperare strânsă cu partea finlandeză.

Dna Paivi Rasanen a exprimat susținerea părții finlandeze a eforturilor R. Moldova în racordarea sectorului de justiție și afaceri interne la standardele europene.

Potrivit MAEIE, cei doi oficiali au purtat, de asemenea, discuții cu privire la vizita planificată a ministrului P. Rasanen la Chișinău pentru luna decembrie curent.

Cu prilejul vizitei preconizate, ministrul finlandez de Interne a anunțat intenția părții finlandeze de a dona R. Moldova echipament pentru efectuarea controlului documentelor de călătorie.

Un subiect aparte al discuțiilor a fost liberalizarea regimului de vize cu UE pentru cetățenii moldoveni. În context, autoritățile finlandeze au salutat progresele atinse de RM în implementarea Planului de acțiuni RM-UE în domeniu.  

Tot la Helsinki, ministrul Natalia Gherman a purtat discuții cu președintele adjunct al Marii Comisii al Parlamentului finlandez cu mandat pe chestiuni europene, Paula Lehtomaki. Partea finlandeză și-a exprimat disponibilitatea de a susține și în Parlamentul European decizia favorabilă pentru R. Moldova în domeniul liberalizării regimului de vize.

În contextul vizitei, viceprim-ministru N. Gherman a oferit un interviu agenției de presă, radio și televiziune cu acoperire națională Yle (Finnish Broadcasting Company).

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus