Trimite e-mail | Printeaza
Economie
12.11.2013

Vizitatorii Palatului Parlamentului, invitați la o degustare de vinuri din Republica Moldova

Vizitatorii Palatului Parlamentului, invitați la o degustare de vinuri din Republica Moldova

Publicul bucureștean și turiștii străini care vor vizita Palatul Parlamentului în zilele 13-17 noiembrie vor putea degusta cele mai bune vinuri din Republica Moldova, prezentate la o gală care se va desfășura sub genericul "Respect pentru tradiții, curaj în inovații".

Expoziția, la care sunt prezente 16 companii de profil de peste Prut, va fi deschisă zilnic, între ora 9,00 și ora 17,00 (intrarea "S1").

"În ultimii ani, producătorii moldoveni și-au intensificat eforturile de promovare pe noi piețe, cea românească fiind una firească în virtutea comuniunii istorice, lingvistice, proximității geografice, nu în ultimul rând și al recunoașterii calității deosebite a produselor moldovenești", se arată într-un comunicat al Ambasadei Republicii Moldova la București.

Potrivit misiunii diplomatice, Republica Moldova ocupă locul șase în Europa după mărimea plantațiilor de vie, care ocupă aproximativ 10% din pământul arabil.

Vinificatorii generează peste 7 la sută din exporturile moldovenești, iar în 2012 au fost produse peste 12 milioane de decalitri de producție vinicolă, detaliază sursa citată.

În 2012, dintre statele UE, cei mai mari importatori ai producției vinicole din Republica Moldova au fost România, Polonia și Cehia.

Rusia a sistat la 10 septembrie importul de producție vinicolă din Republica Moldova, invocând calitatea acesteia și prezența unor substanțe dăunătoare. Experți și unii politicieni de la Chișinău susțin că această decizie a fost determinată de apropierea Republicii Moldova de UE și intenția acesteia de a parafa Acordul de asociere și a celui de liber schimb la summitul Parteneriatului Estic care se va desfășura la sfârșitul lunii noiembrie la Vilnius.

Evenimentul de la Palatul Parlamentului este organizat sub înaltul patronaj al președintelui Camerei Deputaților, Valeriu Zgonea și a președintelui Legislativului Republicii Moldova, Igor Corman, cu sprijinul Ambasadei Republicii Moldova la București, al Ministerului Agriculturii și Industriei Alimentare de la Chișinău, scrie Agerpres.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus