Trimite e-mail | Printeaza
Politic
12.11.2013

O importantă companie germană își va anunța oficial intenția de a veni cu investiții în Republica Moldova

O importantă companie germană își va anunța oficial intenția de a veni cu investiții în Republica Moldova

Președintele Parlamentului Igor Corman a avut, în seara zilei de ieri, o întrevedere, la Berlin, cu directorul executiv al Comitetului de Est al Economiei Germane, Rainer Lindner.

Principalele subiecte abordate în cadrul întrevederii s-au referit la intensificarea relațiilor comercial-economice moldo-germane, atragerea investițiilor germane în economia Republicii Moldova, reformele de modernizare implementate de autoritățile de la Chișinău în contextul integrării europene a țării noastre.

Directorul Comitetului de Est al Economiei Germane, Rainer Lindner a declarat că reprezentanții mediului de afaceri german sprijină eforturile Republicii Moldova de a se integra în UE, inclusiv la nivel economic și comercial, iar semnarea Acordului de Asociere și crearea Zonei de Comerț Liber va constitui un semnal pozitiv pentru oamenii de afaceri germani. Rainer Lindner a menționat faptul că Republica Moldova este o piață bună pentru investiții, iar oamenii de afaceri din Germania sunt interesați să investească în economia țării noastre. Directorul Comitetului de Est al Economiei Germane a relevat că, în scurt timp, o importantă companie germană își va anunța oficial intenția de a veni cu investiții în Republica Moldova.

În același context, Igor Corman a adresat mulțumiri Comitetului de Est al Economiei Germane, condus de Rainer Lindner, pentru sprijinul constant acordat Republicii Moldova pe parcursul anilor, inclusiv în susținerea întreprinderilor mici și mijlocii din țara noastră. Speakerul și-a exprimat convingerea că semnarea Acordului de Liber Schimb va crește atractivitatea țării noastre pentru investitorii externi.

Tot ieri, la Berlin, Președintele Parlamentului a avut o întrevedere cu reprezentanții companiei „Sumitomo Electric Bordnetze”, un important producător de piese în industria internațională de automobile. Reprezentanții companiei au anunțat că săptămâna viitoare vor întreprinde o vizită în Republica Moldova, pentru a se documenta despre facilitățile și posibilitățile de investiții în țara noastră, se arată într-un comunicat al Legislativului.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus