Trimite e-mail | Printeaza
Politic
07.11.2013

Natalia Gherman a făcut apel la solidaritatea francofonă şi a solicitat sprijinirea R.Moldova în parcursul său european

Natalia Gherman a făcut apel la solidaritatea francofonă şi a solicitat sprijinirea R.Moldova în parcursul său european

Viceprim-ministrul, ministrul Afacerilor Externe şi Integrării Europene, Natalia Gherman, a participat astăzi, 7 noiembrie 2013, la Conferinţa miniştrilor Afacerilor Externe ai statelor membre ale Organizaţiei internaţionale a Francofoniei (OIF), care s-a desfăşurat la Paris.

Miniştrii  francofoni, reprezentanţi ai circa 70 de state membre şi observatori ai OIF, s-au întrunit pentru a examina chestiuni relaţionate de promovare a păcii, democraţiei şi respectarea drepturilor Omului, soluţionarea situaţiilor de criză în spaţiul francofon, a problemelor de cooperare în materie economică, domeniul culturii şi educaţiei, promovarea noilor tehnologii de informare şi comunicare etc.

În discursul sau, ministrul Natalia Gherman a reiterat ataşamentul Republicii Moldova faţă de valorile promovate de Francofoni şi a evocat susţinerea acţiunilor OIF menite să consolideze securitatea în spaţiul francofon. Totodată, şeful diplomaţiei de la Chişinău a făcut referire la  perspectiva parafării Acordului de Asociere a Republicii Moldova cu UE la reuniunea de vârf a Parteneriatului Estic de la Vilnius. Menţionând că, o mare parte dintre statele membre ale OIF sunt şi membri ai UE, ministrul Natalia Gherman a făcut apel la solidaritatea francofonă şi a solicitat sprijinirea Republicii Moldova în parcursul său european.

Potrivit MAEIE, în cadrul Conferinţei ministeriale, viceprim-ministrul Gherman a avut întrevederi bilaterale cu şefii delegaţiilor Confederaţiei Elveţiene, României, Cehiei şi cu Secretarul general al Francofoniei.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus