Trimite e-mail | Printeaza
Economie
06.11.2013

De la începutul anului, migranţii moldovei au trimis acasă peste un miliard de dolari

De la începutul anului, migranţii moldovei au trimis acasă peste un miliard de dolari

În primele nouă luni din anul curent, moldovenii de peste hotare au trimis acasă peste 1,16 mld. de dolari americani, cu circa 90 milioane de dolari mai mult decât în aceeaşi perioadă a anului trecut, potrivit datelor Băncii Naţionale.

Cel mai mare volum de remitențe în acest an s-a înregistrat în luna iulie când volumul acestora a ajuns la 156,6 milioane de dolari, iar cel mai mic volum s-a înregistrat  în ianuarie, de numai 99 mil. de dolari.

Rubla rusească continuă să domine în structura remitenţelor, deţinând o cotă  de 36,4%, cu trei punte procentuale peste cea a monedei unice şi cu şase p. p. peste cea a dolarului american. Astfel, dacă la începutul anului euro deţinea în structura remitenţelor o cotă de 38,8%, atunci la sfârşitul lui septembrie cota euro a scăzut până la 33,3 la sută. Totodată, dolarului american îi revenea la finele lui septembrie doar 30,3 la sută, faţă de 35,3% cât avea în ianuarie.

Anul trecut, gasterbeiterii moldoveni au trimis în ţară 1,494 miliarde de dolari, cu 3,5 la sută mai mult faţă de 2011, scrie Economist.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus