Trimite e-mail | Printeaza
Politic
05.11.2013

Igor Corman a avut o întrevedere cu Președintele-director general al Societății Române de Televiziune, Claudiu Săftoiu

Igor Corman a avut o întrevedere cu Președintele-director general al Societății Române de Televiziune, Claudiu Săftoiu

Președintele Parlamentului Igor Corman a avut o întrevedere cu Președintele-director general al Societății Române de Televiziune, Claudiu Săftoiu, aflat în vizită la Chișinău.

Discuțiile au vizat subiectul reluării transmisiei programelor TVR pe teritoriul Republicii Moldova.

Potrivit Acordului de soluționare amiabilă a cererii Societății Române de Televiziune, semnat la 12 septembrie 2013, pentru început, semnalul va fi retransmis de către toți operatorii prin cablu din Republica Moldova, iar din 2015 Televiziunii Române i se va acorda un slot de acoperire națională în multiplexul digital.

Președintele-director general al Societății Române de Televiziune a anunțat că TVR este pregătită să revină în spațiul mediatic din Republica Moldova începând cu 1 decembrie 2013. Potrivit lui Claudiu Săftoiu, TVR își propune să acopere în detaliu realitățile din Republica Moldova, prin programe autohtone în proporție de 30% din grila de emisie și prin emisiuni produse în colaborare cu Moldova 1.

În cadrul întrevederii interlocutorii au făcut și un schimb de opinii pe marginea perspectivelor de integrare europeană a Republicii Moldova, armonizarea legislației naționale la acquis-ul comunitar, reflectarea activității parlamentare și a situației politice în spațiul mediatic din Republica Moldova și România.

Igor Corman și-a exprimat încrederea că, prin intermediul emisiunilor difuzate de TVR, cetățenii din România, dar și din alte state europene, vor avea posibilitatea să cunoască mai bine realitățile din Republica Moldova, informează un comunicat al Legislativului.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus