Trimite e-mail | Printeaza
Politic
05.11.2013

Igor Corman a avut o întrevedere cu membrii delegaţiei Comisiei Comune pentru Integrare Europeană dintre Parlamentul Republicii Moldova și Parlamentul României

Igor Corman a avut o întrevedere cu membrii delegaţiei Comisiei Comune pentru Integrare Europeană dintre Parlamentul Republicii Moldova și Parlamentul României

Președintele Parlamentului Igor Corman a avut o întrevedere cu membrii delegaţiei Comisiei Comune pentru Integrare Europeană dintre Parlamentul Republicii Moldova și Parlamentul României, condusă de Vicepreședintele Senatului României, Florin Constantinescu.

Principalele subiecte abordate în cadrul discuțiilor s-au referit la demersurile de integrare europeană a Republicii Moldova, realizarea agendei de reforme și obiectivele Republicii Moldova în perioada de după Summitul de la Vilnius, armonizarea legislației naționale la acquis-ul comunitar, aspecte referitoare la dialogul parlamentar moldo-român și proiectele comune.
Președintele Parlamentului a salutat desfășurarea la Chișinău, pe data de 5 noiembrie 2013, a celei de-a III-a Reuniuni a Comisiei Comune pentru Integrare Europeană dintre Parlamentul Republicii Moldova și Parlamentul României. Igor Corman și-a exprimat încrederea că această platformă de dialog interparlamentar va impulsiona colaborarea între forurile legislative ale celor două state.

Vicepreședintele Senatului României, Florin Constantinescu, Co-Preşedinte al Comisiei Comune pentru Integrare Europeană dintre Parlamentul Republicii Moldova și Parlamentul României, a menționat că aspirațiile Republicii Moldova de a se integra în UE se vor transforma în realitate deoarece reprezintă o dorință a cetățenilor care vor să facă parte din marea familie europeană. Florin Constantinescu a declarat că România sprijină și în continuare demersurile de integrare europeană a Republicii Moldova.

Președintele Parlamentului Republicii Moldova și Vicepreședintele Senatului României au discutat despre importanța stabilirii unei agende concrete de schimb de experiență și expertiză la nivelul comisiilor de profil și a secretariatelor celor două foruri legislative. Totodată, oficialii au abordat aspecte ale proiectelor comune moldo-române care urmează a fi implementate cu atragerea fondurilor europene sau în cadrul proiectelor transfrontaliere, precum și unele proiecte de investiții românești în Republica Moldova.

Igor Corman a menționat că o inițiativă comună moldo-română se va concretiza în zilele următoare. În perioada 13-17 noiembrie, la Palatul Parlamentului de la București, va fi organizată o expoziție a vinurilor moldovenești, la inițiativa Președintelui Parlamentului Republicii Moldova, Igor Corman și a Președintelui Camerei Deputaților din România, Valeriu Ștefan Zgonea. De asemenea, Florin Constantinescu a prezentat proiectul de construcție a unor microhidrocentrale pe râul Prut.

Potrivit unui comunicat de presă al legislativului, la întrevedere a mai participat Președinta Comisiei politică externă a parlamentului, Ana Guțu, Co-Preşedintă a Comisiei Comune pentru Integrare Europeană dintre Parlamentul Republicii Moldova și Parlamentul României, informează.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus