Trimite e-mail | Printeaza
Politic
01.11.2013

Marian Lupu participă la Reuniunea Biroului AP EURONEST

Marian Lupu participă la Reuniunea Biroului AP EURONEST

Șeful delegației Parlamentului Republicii Moldova la Adunarea Parlamentară a Parteneriatului Estic EURONEST, Marian Lupu participă la Reuniunea Biroului AP EURONEST, care se desfășoară în perioada 1-2 noiembrie 2013, la Kiev, Ucraina.

În cadrul reuniunii membrii Biroului vor discuta despre nivelul de pregătire a statelor din cadrul Parteneriatului Estic pentru Summitul de la Vilnius din perioada  28-29 noiembrie 2013. Biroul Adunării Parlamentare EURONEST va aproba textul unei rezoluții adresate șefilor de state și guverne participanți la Summitul Parteneriatului Estic de la Vilnius. Totodată, potrivit agendei de lucru, membrii Biroului vor discuta calendarul de activități planificate pentru anul 2014 și vor audia rapoartele prezentate de co-președinții AP EURONEST Borys Tarasyuk și Evgeni Kirilov.

Reuniunea Biroului AP EURONEST va fi precedată de o serie de întrevederi cu oficiali ucraineni: Președintele Radei Supreme a Ucrainei, Volodymyr Rybak, Ministrul Justiției, Olena Lukash, Consilierul Președintelui Ucrainei în reforma justiției, Andriy Portnov, șeful Delegației UE în Ucraina, Jan Tombinski, reprezentanții societății civile.

Adunarea Parlamentară EURONEST reprezintă dimensiunea parlamentară a Parteneriatului Estic și o platformă de dialog între deputații din Parlamentul European și partenerii estici pe subiecte ce țin de implementarea reformelor politice, sociale și economice. AP EURONEST este formată din 110 de membri: 60 de membri din partea Parlamentului European şi câte 10 membri din partea partenerilor estici (Republica Moldova, Ucraina, Georgia, Armenia, Azerbaidjan), informează un comunicat al Legislativului.

cuvinte-cheie:

Comentarii (3)

 

Sus