Trimite e-mail | Printeaza
Economie
01.11.2013

Agenţi economici din Moldova efectuează o vizită de afaceri în Franţa

Agenţi economici din Moldova efectuează o vizită de afaceri în Franţa

În perioada 2-9 noiembrie 2013, un grup de agenţi economici din Moldova efectuează o vizită de afaceri în Franţa, or, Paris, la Expoziţia internaţională de materiale de construcţie „BATIMAT 2013". Vizita de afaceri este organizată de Camera de Comerţ şi Industrie a Moldovei, cu scopul de a contribui la intensificarea relaţiilor comerciale moldo-franceze.

Directorul Direcţiei Târguri şi Expoziţii a CCI a Moldovei, Marina Petrova, a menţionat că, din componenţa delegaţiei autohtone fac parte reprezentanți ai companiilor „Magistrala Nistru", „Mailexprespoşta", „Movedo", "M&S Group", „Moldexprespoşta", „Amir" .

„Expoziţia „BATIMAT" reprezintă o întrunire mondială a specialiştilor din sectorul construcţiilor. Aici este expus întreg spectrul de materiale, utilaje, tehnologii şi servicii specializate.

Agenţii economici din Moldova sunt interesaţi de utilaje pentru construcția drumurilor, materiale de construcție pentru faţade şi finisarea pereţilor, noile tendinţe în domeniu", a precizat sursa citată.

La „BATIMAT" participă expozanţi din 46 de ţări, inclusiv din Germania, Elveţia, Spania, Olanda, Austria, Belgia, Marea Britanie, Polonia, România, Rusia, Ucraina, Turcia, SUA.

Potrivit datelor Biroului Naţional de Statistică, volumul comerţului exterior (fără a se ţine cont de activitatea comercială a agenţilor economici din raioanele de est) al Republicii Moldova cu Franţa, pentru 9 luni ale anului 2013, a înregistrat suma de 86.7 mil. USD. Comparativ cu aceeaşi perioadă a anului precedent, volumul comerţului exterior a crescut cu 14.83%.
Exportul de mărfuri realizat în perioada analizată a înregistrat suma de 17.5 mil. USD, crescând de 3.55 % faţă de 9 luni ale anului.

Importul de mărfuri efectuat în perioada menţionată în Republica Moldova din Franţa a însumat 69.2 mil. USD şi a înregistrat o creștere de 18.08 % în raport cu 9 luni ale anului 2012.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus