Link direct catre: https://www.interlic.mdhttp://www.interlic.md/2013-10-30/intreprinzatorii-de-pe-ambele-maluri-ale-nistrului-vor-beneficia-de-un-nou-proiect-din-partea-progra-31970.html
Data: Oct 30, 2013 (19:56)

Întreprinzătorii de pe ambele maluri ale Nistrului vor beneficia de un nou proiect din partea Programului UE-PNUD „Susţinerea Măsurilor de Promovare a Încrederii”

În perioada octombrie 2013- februarie 2015, Camera de Comerţ şi Industrie a Republicii Moldova va implementa proiectul „Consolidarea capacităţii întreprinderilor mici şi mijlocii din Moldova şi regiunea transnistreană prin intermediul participării la expoziţii şi târguri specializate", cu sprijinul Programului UE-PNUD „Susţinerea măsurilor de promovare a încrederii".

Noul proiect îşi propune să contribuie la dezvoltarea relaţiilor de colaborare între agenţii economici de pe ambele maluri ale Nistrului şi la promovarea mărfurilor lor pe piaţa externă. În cadrul proiectului, 60 de companii, câte 30 de pe fiecare mal, vor participa la 6 expoziţii internaţionale specializate din Germania, Franţa, România, Polonia, Bulgaria şi Cehia. De asemenea, ei vor beneficia de cursuri de instruire, servicii de consultanţă, iar activitatea lor va fi monitorizată postproiect.

Vladimir Didilică, vicepreşedinte al CCI, a apreciat pozitiv oportunităţile pe care le oferă proiectul reprezentanţilor mediului de afaceri. „Agenţii economici din stânga Nistrului sunt interesaţi, în special, de căutarea partenerilor de business şi atragerea investiţiilor. Ei se confruntă cu probleme specifice, de care trebuie să ţinem cont şi să ne străduim să îi ajutăm. Deoarece colaborarea anterioară cu Programul UE-PNUD „Susţinerea măsurilor de promovare a încrederii", a fost una reuşită, CCI va depune toate eforturile pentru realizarea cu succes a noului proiect", a menţionat Vladimir Didilică.

Primul eveniment expoziţional, la care vor lua parte companiile beneficiare, va avea loc în aprilie 2014, în Germania.

Programul UE-PNUD „Susţinerea măsurilor de promovare a încrederii" îşi propune să sporească gradul de încredere între oamenii de pe ambele maluri ale Nistrului, pentru ca ei să colaboreze şi împreună să-şi ridice nivelul de trai. În acest sens, Uniunea Europeană şi PNUD sprijină financiar şi tehnic activităţile lor comune în cinci domenii-cheie: dezvoltarea afacerilor, a societăţii civile, renovarea infrastructurii sociale, ocrotirea sănătăţii şi protecţia mediului ambiant.

Potrivit CCI, programul este implementat în perioada 2012-2015, cu un buget total de 10,600,000 Euro, acordați de Uniunea Europeană (9,500,000 Euro) și PNUD (1,100,000 Euro).